Mahlerin laulusarjat alkuperäisasussaan avaavat Helsinki Seriösin

Gustav Mahlerin laulusarjat avaavat uuden  Helsinki Seriös -kamarimusiikkisarjan sunnuntaina 11.9. klo 18 Sibelius-Akatemian konserttisalissa. 
Helsinki Seriös -kamarimusiikkisarjan ensimmäiset esiintyjät ovat mezzosopraano Yajie Zhang ja pianotaiteilija Hartmut Höll kiitetyllä Mahler-ohjelmallaan, jota he ovat esittäneet eri puolilla Eurooppaa. ”Rakastamme Gustav Mahleria suurten orkesteriteosten säveltäjänä, mutta vokaaliteoksensa hän sävelsi aina ensin pianolle ja äänelle. Tämä antaa käsityksen hänen luomisprosessistaan, ja on mielenkiintoista nähdä, millaisia hänen alkuperäiset ideansa olivat. Kapellimestarina ja suurenmoisena orkesterin harjoittajana Mahler teki monia muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiinsa”, Höll toteaa.
Konsertin ohjelma asettaa kronologiseen järjestykseen kaksi tärkeää laulusarjaa Lieder eines fahrenden Gesellen ja Kindertotenlieder alkuperäisessä muodossaan, sekä osan  Abschied (Jäähyväiset) orkesteriteoksesta Das Lied von der Erde (Maan laulu).
Yajie Zhang on kerännyt kaikkialla huomiota ”värikylläisellä soinnillaan, virheettömällä ääneellään ja poikkeuksellisella herkkyydellään – äänellä, jota kannattaa pitää silmällä” (Operawire). Zhangilla on huomattavan laaja Mahler-ohjelmisto, josta oli iloa hänen tehdessä onnistuneen hypyn Jukka-Pekka Sarasteen johtaman Shanghain sinfoniaorkesterin solistiksi ohjelmanaan Mahlerin Rückert-laulut vuonna 2019.
Moninkertainen laulukilpailuvoittaja Zhang aloitti lauluopintonsa Shanghaissa ja jatkoi opintojaan sittemmin Hannoverissa ja Baijerin oopperan nuorten laulajien koulutusohjelmassa. Hänen aikataulunsa täyttyy nyt kovaa vauhtia debyyttirooleilla arvostetuissa oopperataloissa ja konserttilavoilla.
Zhangin duokumppani, Hartmut Höll on liedpianistina ja pedagogina käsite. Hänen pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitaan ovat lukuisat maailmantähdet aina Dietrich Fischer-Dieskausta René Flemingiin, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä yli kaksikymmentä vuotta.
Höll on toiminut pitkään professorina ja rehtorina Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa sekä vierailevana professorina mm. Helsingissä ja Salzburgin Mozarteumissa. Hän on hoitanut professuureja myös Frankfurtissa ja Kölnissä.

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeemme tilaajat saavat ajankohtaista tietoa konserteista ja niiden sisällöistä.