Belcea-kvartetti

Corina Belcea, viulu, Axel Schacher, viulu, Krzysztof Chorzelski, alttoviulu, Antoine Lederlin, sello.

Helsinki Sibelius-Akatemian konserttisali

14.5.202318:00Liput

Konserttietkot 14.5. Cafe Fenix klo 17.15:
Maisteri Lindgren seriöösinä.
Tietoa, tunnelmia ja taiteilijavieraita.

LÖYTYNEET HETKET

Franz Schubert: Jousikvartetto nro 10 Es-duuri, D 87
Guillaume Connesson: Jousikvartetto nro 2 "Les instants retrouvés" (til. Helsinki Seriös & al.)
***
Claude Debussy: Jousikvartetto op. 10 g-molli

Helsinki Seriös -sarjan kevään viimeinen konsertti on Suuri Tapaus, sillä siinä Suomessa vain kerran* aiemmin vieraillut maailman kuuluisin jousikvartetti esiintyy Helsingissä ja Turussa. Ainutlaatuisen energinen, hienostunut ja elegantti ovat toistuvia luonnehdintoja Belcea-kvartetin konserteista. Vuodesta 1994 toiminut yhtye on ohjelmistoltaan harvinaisen laaja-alainen. Syvälliset ja hienostuneet klassikkotulkinnat saavat rinnalleen aikamme musiikkia, ja Belcea onkin soittanut lukuisia kantaesityksiä (mm. Mark-Anthony Turnage, Thomas Lachner, Krzysztof Penderecki ja Joseph Phibbs).

Myös tässä konsertissa kuullaan uusinta uutta musiikkia. Helsinki Seriös on yksi konsertissa kuultavan Guillaume Connessonin teoksen tilaajista. Les Instants Retrouvés (Löytyneet hetket)  kantaesitys on 13.1. 2023 Arts et Lettres -konserttisarjassa Sveitsin Veveyssä. ”Halusin toisen jousikvartettoni olevan kuin henkilökohtaisen päiväkirjan selailua; elämäni menneiden hetkien, tuoksujen, valojen, musiikin, äänien ja minulle rakkaiden ihmisten löytämistä.” – Guillaume Connesson.

Teoksen ovat tilanneet Arts et Lettres, Vevey (Sveitsi), KölnMusik (Kölnin Filharmonia, Saksa), Wiener Konzerthaus (Itävalta), Wigmore Hall (Iso-Britannia), Flagey Klarafestival (Belgia), Musik i Syd (Ruotsi), Helsinki Seriös -kamarimusiikkisarja (Suomi), Muziekgebouw Aan’t IJ (Alankomaat) ja Belcea Charitable Trust.

* Toisin kuin aiemmin olemme kertoneet, Belcea on vieraillut Espoon Tapiola-salissa vuonna 2003, jolloin nykyisestä kokoonpanosta kvartetissa soittivat sen perustajajäsenet Corina Belcea ja Krzysztof Chorzelski. Helsinki Seriös pahoittelee virhettä.

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeemme tilaajat saavat ajankohtaista tietoa konserteista ja niiden sisällöistä.