Duo del Valle

Víctor ja Luis del Valle, piano

Helsinki Sibelius-Akatemian konserttisali

19.2.202318:00Liput

Franz Schubert: Muunnelmia omasta teemasta As-duuri D.813 op.35
Franz Schubert: Fantasia f-molli D. 940
---
John Corigliano: Chiaroscuro, kahdelle pianolle

Maurice Ravel: Hanhiemo, kahdelle pianolle
Maurice Ravel: La valse, kahdelle pianolle

Espanjalaiset veljekset Víctor ja Luis del Valle ovat virtuoosisia pianisteja, jotka muodostavat harvinaisen kahden pianon duon. Lopputulos on poikkeuksellinen, sillä veljekset hengittävät ja elävät musiikkia samalla tavalla, ja ainoa selitys tälle ihmeelle onkin se, että yhteissoitto on heillä dna:ssa.

Duo del Vallen hienossa ohjelmassa on mm.  John Coriglianon kahdelle keskenään eri vireiselle pianolle sävelletty Chiaroscuro (1997). ”Etsin kahden nuotin välistä ilmaisuvoimaa, kuten blueslaulajat”, kertoo säveltäjä.

Voitettuaan 54. kansainvälisen ARD-kilpailun Münchenissä vuonna 2005 duo Víctor ja Luis del Valle nousi nopeasti laajan yleisön tietoisuuteen ja vakiinnutti asemansa yhtenä Euroopan arvostetuimmista kamarimusiikin esittäjistä. Veljesten yhteistyö pianoduona alkoi opiskeluaikana Madridin Reina Sofía -musiikkikorkeakoulussa, jossa he opiskelivat Dimitri Bashkirovin ja Claudio Martínez Mehnerin oppilaina. Kamarimusiikkia he opiskelivat muun muassa Ralf Gothónin johdolla. Duo del Valle esiintyy säännöllisesti myös orkestereiden solistina. Suomalaisyleisölle veljekset ovat tulleet tutuksi muun muassa esiintymisistään Helsingin kaupunginorkesterin solisteina ja PianoEspoo-festivaalilla vuonna 2009. Taiteellisen työnsä ohessa Víctor ja Luis del Valle opettavat Madridin kuninkaallisessa konservatoriossa ja Málagan konservatoriossa.

https://www.duodelvalle.com/en/biografia.php

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeemme tilaajat saavat ajankohtaista tietoa konserteista ja niiden sisällöistä.