Helsinki Seriösin suunnitteluryhmä vahvistuu

Helsinki Seriös -kamarimusiikisarjan taiteellinen suunnitteluryhmä vahvistuu, kun liedpianisti Keval Shah tuo asiantuntemuksensa sen käyttöön. Samalla Helsinki Seriösin ja Sibelius-Akatemian yhteistyö tiivistyy. 

Keval Shah on sukupolvensa johtava kansainvälinen liedpianisti, joka on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa liedin, fonetiikan ja laulumusiikin lehtorina vuodesta 2020.

Hän on toiminut opettajana myös Lontoon Royal Academy of Musicissa, Royal College of Musicissa, Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, Norjan musiikkiakatemiassa sekä Mälardalenin musiikki- ja ooppera-akatemiassa Ruotsissa.

Konserttilavojen ulkopuolella Keval Shah on usein kuultu radioääni. Hän juontaa säännöllisesti musiikkiohjelmia BBC:n radiokanavilla ja valmistelee parhaillaan dokumenttiohjelmaa Kaija Saariahosta.

Keval Shah on valmistunut Cambridgen yliopistosta ja Royal Academy of Musicista. Tunnustuksena erinomaisista saavutuksistaan muusikkona hänet valittiin Royal Academy of Musicin (ARAM) kunniajäseneksi vuonna 2022. Shah esiintyy säännöllisesti arvostetuissa konserttisaleissa kuten Lontoon Wigmore Hall.

”Keval täydentää Helsinki Seriös -sarjan taiteellista suunnitteluryhmää ihanteellisella tavalla. Hänen laaja verkostonsa, asiantuntemuksensa ja ajattelunsa sopivat erinomaisesti sarjan tavoitteisiin kansainvälisesti kiinnostavasta ja laadullisesti korkeatasoisesta sarjasta”, toteavat suunnitteluryhmän jäsenet Atte KilpeläinenElina Vähälä ja Jukka Untamala.