Anna El-Khashem, sopraano, Theodore Platt, baritoni & Keval Shah, piano

Anna El-Khashem, sopraano, Theodore Platt, baritoni & Keval Shah, piano

Helsinki Sibelius-Akatemian konserttisali, Pohjoinen Rautatiekatu 9

17.3.202418:00Liput

Hugo Wolf: Italialainen laulukirja

”Hugo Wolfin "Italialainen laulukirja" sisältää 46 ihastuttavasti kirjoitettua miniatyyrimuotokuvaa ihmisistä rakkauden eri käänteissä. Mukana on onnea, surua, kiukkua, mustasukkaisuutta, suurta ja pientä draamaa, riitaa ja riidan sovittelua rakastetun kanssa: koko ihmisten välisten suhteiden kirjo! Voisi kuvitella runojen henkilöiden olevan pienen ja hyvin italialaisen kylän asukkaita jossain Toskanassa. Kaikki tuntevat toisensa, juoruilevat, juttelevat mukavia ja tietenkin juonittelevat!

Teoksen partituuri on täynnä yksityiskohtia, erityisesti pianolle kirjoitettu osuus kuvailee tarkoin ja tunnistettavasti kunkin hahmon luonteen. Italialainen laulukirja poikkeaa Wolfin joskus ”vaikeana” pidetystä laulutuotannosta. Laulujen huumori ja hahmot ovat hyvin vetoavalla tavalla samaistuttavia.” – Keval Shah

HUOM!  KONSERTIN SOLISTI ON VAIHTUNUT. SAIRASTUNEEN LOUISE ALDERIN TILALLA LAULAA SOPRAANO ANNA EL-KHASHEM

Sopraano Anna El-Khashemin alkukevät on kulunut Zürichin oopperan joulukuussa ohjelmistoon tulleen Jean-Philippe Rameaun Platée -oopperan Clarine/Thalien roolissa. Huhtikuussa hän laulaa Carl Philipp Emanuel Bachin oratorion Jeesuksen ylösnousemus ja taivaaseenastuminen solistina Amsterdamin Concertgebowssa Francesco Cortin johdolla ennen Marzellinen rooliaan Beethovenin Fideliossa Alankomaiden kansallisoopperan tuotannossa. Heinäkuussa hän palaa Verbierin fesivaalille ennen debyyttiään Salzburgin musiikkijuhlilla. Pietarilaissyntyinen El-Khashem on vuoden 2019 Neue Stimmen -kilpailun voittaja ja Opernwelt -lehden ”Vuoden nouseva oopperalaulaja”. Hän voitti myös Salzburgin kansainvälisen Mozart-kilpailun helmikuussa 2018 ja sai erikoispalkinnon parhaasta Mozartin teoksen tulkinnasta. El-Khashem kuului Wiesbadenin valtionoopperan solistikuntaan vuosina 2019 – 2021. Talo- ja roolidebyyttejä Pariisin oopperassa (Garnier) 2021 ja 2022 (Bastille) seurasivat ensivierailut ja uusintakutsut Zürichin oopperaan ja Verbierin festivaalille. Wienin valtionoopperan solistina hän debytoi vierailunäytöksissä Monte Carlossa 2023.

Brittiläis-venäläistä baritonia Theodore Plattia pidetään yhtenä oopperamaailman lupaavimmista nuorista laulajista, jonka ”lämmin ja voimakas englantilainen baritoniääni” on herättänyt innostusta sekä mediassa että yleisössä. Vuonna 2022 hänelle myönnettiin arvostettu Borletti-Buitoni Trust (BBT) -apuraha. Plattin aikataulua täyttävät nyt lukuisat debyytit muun muassa Glyndebournin oopperajuhlilla, Salzburgissa ja St. Gallenin oopperassa sekä esiintymiset orkestereiden kuten Wienin Filharmonikot, Tanskan radion sinfoniaorkesteri ja Lontoon sinfoniaorkesteri solistina. Resitaaliohjelmistoa hän laulaa Keval Shahin kanssa tällä kaudella Helsingin lisäksi Lontoon Wigmore Hallissa ja Oxfordissa International Song Festival -tapahtumassa.

Keval Shah kuluu sukupolvensa johtaviin kansainvälisiin liedpianisteihin. Hän on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa liedin, fonetiikan ja laulumusiikin lehtorina vuodesta 2020. Hän on toiminut opettajana myös Lontoon Royal Academy of Musicissa, Royal College of Musicissa, Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, Norjan musiikkiakatemiassa sekä Mälardalenin musiikki- ja ooppera-akatemiassa Ruotsissa. Konserttilavojen ulkopuolella Keval Shah on usein kuultu radioääni. Hän juontaa säännöllisesti musiikkiohjelmia BBC:n radiokanavilla. Keval Shah on valmistunut Cambridgen yliopistosta ja Royal Academy of Musicista. Tunnustuksena erinomaisista saavutuksistaan muusikkona hänet valittiin Royal Academy of Musicin (ARAM) kunniajäseneksi vuonna 2022.

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeemme tilaajat saavat ajankohtaista tietoa konserteista ja niiden sisällöistä.